För att förenkla tillvaron för patienter som behöver ha tillgång till medicinska gaser, kan man numera erbjuda gasterapi för hemmabruk. Det är dock mycket viktigt att man inte missbrukar dessa gaser samt att man vet, på läkarens direktiv, vad det är man ska göra.

Lär dig mer om gasterapi

Det finns naturligtvis tydliga manualer till dessa apparater, men om man är intresserad, kan man gå in på diverse hemsidor för att ta reda på mer om vad detta innebär. Det kan vara bra om man har en anhörig som är påverkad av behandlingen och eftersom sökmotoroptimering görs på i stort sett varje hemsida idag, finns garanterat smarta och instruktiva artiklar att läsa. Företag som seo-hosting.se erbjuder experthjälp på området, vilket innebär att du garanterat finner en hel del intressant information online.

LIV-utrustningen

Det finns anordningar med alla de funktioner som krävs av en gasbehållare för hemmabruk eller för sjukhusvistelse. Integrerad ventil, snabbkoppling, flödesväljare och en tryckregulator samt en 10 liters aluminiumflaska där den medicinska oxygengasen ska vara. LIV 10 är ett av systemen som har gjort intåg på marknaden. Snabbkopplingen i utrustningen gör det även möjligt att koppla in annan utrustning för att behandla patienter med exempelvis Hortons huvudvärk.

Maskinen är märkt för varje individ och kan hyras på beställning av Linde Healthcare. Den har ett elektroniskt chip och en märkning på flaskan som gör den enkel att spåra.

För en lättare mobil gasterapi, finns även LIV Mini på 2 eller 1L. Med en integrerad tryckregulator får man den behandling som är anpassad till varje patient. Gaserna levereras sedan hem direkt till dig och eftersom allt är på plats slipper man nackdelen med lösa tillbehör.

HemLOX

Detta är ett system som är helt anpassat för hemmabruk och som lätt kan tas med om man reser någonstans. Det består av en större tank som är stationär och byts ut när den är tom. Den rymmer upp till 30 liter oxygen. För att enkelt kunna förflytta sig, kommer det även till ett par transportabla lättviktbehållare som kan fyllas på från tanken och tas med i bagaget eller ryggsäcken.